Keskiviikkona 7.11. koulullamme vieraili Rauli Partanen Suomen ekomodenristit RY:stä. Oppilaat siirtyivät saliin jo välitunnin aikana, mikä aiheutti pientä tungosta ja sekasortoa. Kiinnostusta oli ilmassa, sillä suuri osa oppilaista sai seisomapaikan. Tilaisuus pääsi kuitenkin alkamaan ajallaan, ja siitä luennoitsijakin kiitti oppilaita ja henkilökuntaa.

Luento koski ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia. Saimme uutta tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista esimerkiksi mereen, ilmastoon ja pakolaistilanteeseen. Merenpinnan nousu, helleaallot ja pakolaisten määrän nousu olivat keskeisiä teemoja luennolla. Diat tukivat puhetta, ja saimme nähdä erilaisia kaavioita ja tutkimustuloksia. Dioissa oli mukana myös yhteisiä monivalintakysymyksiä, jotka aktivoivat yleisöä osallistumaan luentoon.

Aihe tuntui kiinnostavan yleisöä. Partanen on onneksi tietokirjailija ja osasi vastata hyvin oppilaiden kinkkisiin kysymyksiin aiheesta. Kädet nousivat tiuhaan tahtiin luennoitsijan tarjottu mahdollisuuden kysymysten esittämiseen. Lopuksi luennoitsijaa kiitettiin kättentaputuksin, ja poistuminen tapahtumasta sujui rauhallisesti.

Jos kiinnostus ilmastoaiheista heräsi, suosittelemme käymään Suomen ekomodernistien sivuilla osoitteessa: https://ekomodernismi.fi. Sivuilta löytyy monipuolista tietoa ja vastauksia mahdollisiin kysymyksiin.