Vuonna 2020 valitun oppilaskunnan esittely jatkuu toisessa osassa. Nyt vuoroon pääsevät Polina Tashinova ja Aino Lautala.

Polina Tashinova

Olen sinnikäs, määrätietoinen ja rehellinen. Pidän tavoitteistani kiinni – tehty päätös on aina lopullinen! Arvostan yrittäjyyttä ja oma-aloitteisuutta. Kilpailupaine tekee päivästä aina vähän paremman.

Mukaan hakiessa tärkeintä minulle oli yhteiseen päätökseen osallistuminen. Opiskelijakunnassa pääsemme kaikki vaikuttamaan, mutta etupäässä ovat hallituksen jäsenet. Meidän kautta opiskelijoiden ääni saadaan kuulumaan – se on kunniatehtävä.

Kun sinua huolestuttaa jokin asia, muista sanoa se ÄÄNEEN. Niin tarkkaavaisia kuin hallituksessa pyrimmekin olemaan, saattaa meiltäkin jäädä välillä jotain huomaamatta!

Aino Lautala

Moi!

Olen Aino Lautala ja opiskelen ensimmäistä vuotta täällä Lappeenrannan Lyseon lukiossa. Harrastuksina minulla ovat olleet pienestä asti kansantanssi ja musiikki. Laulan ja soitan milloin mitäkin, mutta virallisesti soitan alttoviulua. Omasta mielestäni olen melko määrätietoinen ja pyrin aina olemaan ystävällinen kaikille.

Lähdin hallitukseen, koska olin peruskoulussa mukana oppilaskunnan toiminnassa niin ylä- kuin ala-asteellakin, joten se tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta. Haluan vaikuttaa asioihin ja tuoda muiden opiskelijoiden mielipiteitä esiin. Haluaisin tehdä lukiosta mahdollisimman hyvän paikan kaikille!

Myö ollaan täällä teitä varten! Jos jokin asia meidän koulussa häiritsee, niin me voidaan yhdessä muuttaa se.

Opiskelijakunnan hallitukseen kuuluvat myös Laura Rajala, Akseli Ahonen, Sara-Sofia Lohi ja Eero Hietamäki, mutta Lyskari ei tavoittanut heitä haastatteluun.