Lyseoon valittiin 2020 lopussa uusi opiskeilijakunnan hallitus, joka koostuu yhdeksästä opiskelijasta. Lyskari haastatteli jäseniä vuoden 2021 keväällä, jotta opiskelijat saisivat tietää, keitä valitut jäsenet ovat ja miksi he lähtivät hallitukseen mukaan. Ensimmäisessä osassa esittelyyn pääsevät Aada Keskitalo, Anni Wahlman, Aava Salomäki ja Henri Hannola.

Aada Keskitalo

Olen Aada, Lyseon toisen vuosikurssin opiskelija. Suhtaudun asioihin tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Tämä näkyy myös harrastuksissani, joita ovat kuntosalilla käynti, ruoanlaitto ja kiinnostukseni muotia kohtaan. Tosin ei koko elämää tarvitse tai voikaan suunnitella etukäteen, joten arvostan ihmisiä, jotka osaavat elää hetkessä, vaikka heillä on selkeitä tavoitteita. 

Lähdin mukaan opiskelijakuntatoimintaan, koska halusin päästä vaikuttamaan paremmin Lyseon asioihin ja koulumme kehittämiseen. Olin ollut yläasteella mukana oppilastoimikunnassa, joten tuntui sopivalta pyrkiä opiskelijakunnan hallitukseen myös Lyseossa.

Hallituksessa on vain pieni osa koulumme opiskelijoita, joten haluamme kuulla enemmän kuin mielellämme koko opiskelijakunnalta tulevia ajatuksia ja ideoita. Meillä on todella mukava koulu, mutta aina jostain löytyy parantamisen varaa. Toivonkin, että te opiskelijat kerrotte mielipiteenne rohkeasti, jos jokin pielessä, jotta asian voisi tehdä paremmin. Näin voimme muuttaa asioita!

Anni Wahlman

Kuvasta poiketen on Annilla nykyään lasit.

Moikka!

Olen Anni Wahlman ja opiskelen toisella vuosikurssilla. Harrastuksiini kuuluvat erityisesti pianonsoitto ja järjestöhommat. Rakastan myös lukemista ja muutenkin taidetta. Yritän elää positiivisesti ja kauniisti: lempiasioitani ovat aikainen aamulenkki koiran kanssa, kun ilma tuoksuu hyvältä ja se, kun myöhään yöllä väsyttää, mutta tekee vielä mieli lukea yksi luku kirjaa. 

Olen ihmisenä spontaani ja saatan yhtäkkiä lähteä vaikka mökille opiskelemaan näin etäaikaan. Teen yleensä kaikki hommat ajoissa, mutta joskus aikataulutus hieman jää. Arvoihini kuuluvat tasa-arvoisuus ja kaikkien kuunteleminen ja auttaminen, oli tilanne mikä tahansa. Näitä arvoja pyrin noudattamaan aina. 

Lähdin yläasteella mukaan Lappeenrannan nuorisovaltuustoon, josta en silloin vielä tiennyt mitään. Nyt toimin nuvan puheenjohtajana ja mielestäni se kertoo jo paljon, mitä siellä olen oppinut. Lukioon tultuani opiskelijakuntatoiminta tuntui luontevalta, ja lähdin siihen mukaan heti ykkösellä. Opiskelijatoiminnan kautta lähdin mukaan myös Kaakkois-Suomen Lukiolaisten piirihallitukseen, jossa toimin viestintävastaavana. 

Vaikka järjestötoiminta on aikaa vievää, se on samalla hauskaa ja palkitsee monin eri tavoin. Jos jotain “harrastusta” pitäisi suositella, ehdottaisin lähtemään mukaan johonkin järjestöön.

Aava Salomäki

Olen Lyseon toisen vuosikurssin opiskelija Aava. Erityisesti minua kiinnostavat taiteet, luonnossa oleskelu sekä talviliikunta. Olen luova ja hyvä ideoimaan sekä valmis joustamaan  yhteisissä päätöksissä.

Olen kiinnostunut vaikuttamisesta ja koen, että minulla on ideoita, jotka voin hallituksen kautta tuoda opiskelijoiden iloksi. Minulle on myös tärkeää päästä toteuttamaan opiskelijoiden ideoita ja kehittää Lyseosta entistä parempi paikka meille kaikille.

Muistakaa tavoitella juuri teidän unelmianne. Ja jos teillä on mitään ideoita tai kysyttävää opiskeluun tai OPKH:n liittyen, niin tulkaa rohkeasti nykäisemään hihasta tai ottamaan yhteyttä esimerkiksi Wilman tai somen puolella.

Henri Hannola

Olen Henri ja opiskelen toista vuotta Lappeenrannan Lyseon lukiossa.  Olen energinen partiolainen ja mielelläni ajan itselleni tärkeitä asioita eteenpäin

Liityin hallitukseen, koska kaverini pyysivät minut mukaan. Koin myös, että minulla on annettavaa hallituksessa.

Te voitte hyvin laittaa meille viestiä epäkohdista, joita voisimme korjata, sillä ajamme kuitenkin meidän asioita eteenpäin!