Lyseon tiimiryhmä on pistänyt käyntiin toisen lukiovuotensa kuluvana syksynä. Tiimikurssit alkavat vasta 3. jaksossa, kun luokka opiskelee taas toisiaan tukevia kursseja eri oppiaineista omissa tiimeissään työskennellen. Tänä vuonna näitä aineita ovat muun muassa filosofia ja uskonto sekä äidinkieli ja teatteri-ilmaisu. Näiden lisäksi tiimiryhmällä on yritysyhteistyötä Eekoon kanssa ja se tähtää kohti Pietarin opintomatkaa, joka toteutuu abivuoden syksyllä. Yritysyhteistyö on myös yksi tapa, jolla tiimiryhmä kerää rahaa matkaansa varten.

Eekoo-yhteistyö vei tiimiryhmäläiset tänä vuonna piristämään  ihmisiä Lappeenrannan Prisman järjestämään Lastenpäivään. Osa ryhmäläisistä esitti lastenlauluja, minkä lisäksi opiskelijat pääsivät pukeutumaan maskottipukuihin sekä jakamaan karkkia ja ilmapalloja, ilahduttamaan lapsia kasvomaaleilla ja pitämään Onnenpyörä-pistettä. Ei siis yhtään hullumpi tapa kerryttää opintomatkakassaa. Tiimiryhmälle on tiedossa myös muita Eekoon mahdollistamia varainkeruutapahtumia, joita edellisvuonna olivat esimerkiksi joulunavaus Iso-Kristiinassa ja kukkien paketointi Prismassa joulun alla. Mitähän lukion toinen vuosi tuo tullessaan?

Maskotit viihdyttivät lapsia tanssimalla yleisön joukossa.

Tiimiryhmä on ollut olemassa vasta reilun vuoden, ja uudet toimintatavat ovat hämmentäneet niin ryhmän opiskelijoita kuin opettajiakin, minkä vuoksi tiimejä ja ryhmätyöskentelyä käytettiin hyvin eri tavoin vuoden mittaan. Joissain aineissa ei ollut selvää, millä tavoin kurssien aiheet täydensivät toisiaan, kun taas joskus aiheet kulkivat käsi kädessä niin aiheen kuin opetuksenkin suhteen.

Toinen lukiovuosi on tunnetusti työntäyteistä ja kiireistä aikaa opiskelijalle, joten on helpottavaa, että palkkisidonnaisia tiimikursseja ei ole jokaisessa jaksossa. Tiimikurssit ovat kuitenkin osin hankaloittaneet yksilökohtaisia kurssivalintoja. Mielenkiinnolla nähdään, millaista “tiimeihin paluu” tulee olemaan pienen tauon jälkeen.