Vuoden 2019 penkkaripäivä alkoi ykkösten osalta 45 minuutin oppitunnilla, jonka jälkeen oppilaat pääsivät vihdoin kiertelemään abien koristelemissa luokissa. Luokkien koristelussa oli selvästi nähty vaivaa ja monien tuttujen opettajien kasvot olivat esillä. Luokkien teemoja olivat muun muassa ”0.00007 hehtaarin metsä”, ”ISK-helvetti” ja ”Love Island Lyseo”. Vaikka opettajia olikin grillattu kunnolla, olivat jutut silti hauskoja ja kekseliäitä, eikä kukaan toivottavasti pahoittanut niistä mieltään.

Lounaan jälkeen päästiin seuraamaan abigaalaa. Kun abit tulivat saliin, karkkia lensi syliin joka suunnalta, eikä varmasti kukaan jäänyt ilman. Asut olivat upeita, ja koko gaalan ajan ne olivat hyvin esillä, sillä abit oli järkevästi laitettu seisomaan yleisöä korkeammalle. Gaala alkoi ”Mitä opettajat sanoivat” -kilpailulla. Valkokankaalla näkyi lausahduksia, jotka joku opettajista oli abien kouluaikana sanonut. Rehtorin täytyi annetuista vaihtoehdoista valita omasta mielestään sopivin.

Kilpailun jälkeen abit jakoivat toisilleen äänestämiään titteleitä. Gaala jatkui twerkkaus-kisalla, johon osallistui neljä opettajaa jännittävän odottelun jälkeen. Kisassa tarkoitus oli heiluttaa itseään niin, että selkään kiinnitettyjen laatikoiden sisällä olevat pingispallot tippuivat.

Kisojen jälkeen yleisö sai nähdä viimeisen vuoden opiskelijoiden koostaman abivideon. Videoon oli todella panostettu ja vaikka kesto oli parikymmentä minuuttia, ei videon laatu silti kärsinyt. Jos abigaala jäi välistä, löytyy video myös YouTubesta haulla ”Lappeenrannan Lyseon lukion Abivideo 2019”.

Penkkaripäivän lopuksi abit kiipesivät rekkojen kyytiin heittäen lisää karkkia. Rekkoihin oli kiinnitetty lakanoita, jotka oli koristeltu upeasti. Päivä oli kaikilta osin onnistunut, ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Toivotetaan abeille tehokasta lukulomaa ja onnea ylioppilaskirjoituksiin!