Lappeenrannan Lyseon lukion syksyn lakkiaisia vietettiin perjantaina 2.12.2022 juhlavin tunnelmin. Ylioppilaaksi valmistui Lyseosta, IB-lukiosta ja Itä-Suomen koulun lukiosta yhteensä 39 opiskelijaa. Lakkiaisia juhlittiin itsenäisyyspäivän tunnelmissa.

Lakit ja ruusut odottamassa valmistuneita
Koristeluissa näkyi itsenäisyyspäivän teema

Juhla alkoi 13.00 tervetulosanoilla ja musiikkiteatterilinjalaisten valmistelemalla musiikkiesityksellä “Harmaat miehet”. Sen jälkeen rehtori Antti Sirkiä piti puheen, joka oli ajankohtainen sekä itsenäisyyspäivää että lakitettavia juhliville. Puhe käsitteli muun muassa Suomen itsenäistymisen historiaa ja itsenäistymiseen liittyviä laajempia teemoja, kuten maailman konflikteja.

Rehtorin puheen jälkeen oli vuorossa musiikkiesitys “Raja”, minkä jälkeen uudet ylioppilaat pääsivät valokeilaan. Todistukset ja lakit jaettiin hyvissä tunnelmissa ja lakituksen päätteeksi salissa kajahti perinteinen yhteislaulu Gaudeamus Igitur.

Uudet ylioppilaat saivat painaa lakit päähänsä

Petra Taskinen piti uuden ylioppilaan puheen. Puheessa tuotiin esiin vastavalmistuneiden normaalista poikkeava lukioura koronasulkuineen ja etäkouluineen. Ylioppilaan puheen jälkeen oli ohjelmassa enää musiikkiesitys “Elämän nälkä” sekä yhteinen Maamme-laulu. “Elämän nälän” esittivät uudet ylioppilaat Onni Aaltokallio sekä Jarno Tourunen.

Uuden ylioppilaan puheen piti Petra Taskinen

Pieni yllätys kaikille oli, kun Maamme-laulun sijaan salissa alkoikin raikua Karjalaisten laulu. Yllätys herätti hilpeyttä ja jättikin monien kasvoille hymyn, kun päästiin laulamaan oikeasti Maamme-laulua.

Lyseon kuoro Levottomat oli esilaulajana Maamme-laulussa

Juhla oli onnistunut ja varmasti uusille ylioppilaille ikimuistoinen tilaisuus. Onnittelut vielä kaikille valmistuneille!