Perjantaina 8.10. Lyseolla vietettiin mielenterveyspäivää. Samalla juhlittiin etukäteen maailman mielenterveyspäivää, jota vietetään vuosittain 10.10.

Mediateekissa oli erilaisia Lyseon sekä ulkopuolisten, mielen hyvinvointiin keskittyneiden toimijoiden järjestämiä pisteitä. Paikalla olivat Tyttöjen tila, Mieli ry sekä Ohjaamo. Opiskelijakunnan hallitus tarjosi pullaa ja kahvia kaikille. Myös kuraattori Petra Pusa, psykologi Anne Karhu ja terveydenhoitaja Seija Kiljunen olivat paikalla omilla pisteillään.

Opiskelijakunnan hallitus järjesti tietokilpailun, jonka pääpalkintona oli Lyseon vihreä kangaskassi ja tietokonetarra.

Tyttöjen tilan Riikan (vas.) ja Juulian (oik.) pisteellä jaettiin karkkeja ja
muiden opiskelijoiden kirjoittamia tsemppiviestejä.
(Kuva: Tyttöjen tilan Instagram)

Petra Pusa pitää mielenterveyspäivää todella tärkeänä. Sen tarkoitus on näyttää vihreää valoa mielenterveydelle ja siitä huolehtimiselle. Joka vuonna on oma teemansa – tänä vuonna se oli yhdenvertaisuus. Pusan mielestä koronarajoitusten lieventyessä on hyvä järjestää yhteisöllistä tekemistä opiskelijoille.

Petra Pusan pitämällä pisteellä oli jaossa Lyseon tarroja. Lisäksi opiskelijat saivat tehdä rannekoruja ja arvailla purkissa olleiden karkkien määrää.

Mielenterveyspäivän lisäksi perjantaina vietettiin abien jumalapäivää, joten käytävillä saattoi törmätä lakanoihin kietoutuneisiin kolmasluokkalaisiin.

Norsumaskotti oli myös päivässä mukana.

Teksti ja kuvat: Pinja Saikko ja Ellen Tuikkanen